Kuchnia moleCOOLarna

5 lutego 2018 grupa uczniów z klasy 3e odwiedziła Centrum Chemii w Małej Skali w Toruniu.

Centrum Chemii w Małej Skali (a właściwie Centrum techniki eksperymentu w małej skali) to zespół naukowo-dydaktyczny związany z uczelnią wyższą zajmujący się popularyzacją chemii i dydaktyki chemii. Założycielami instytutu są Dominika Panek i Łukasz Sporny, którzy rozpoczęli działalność organizacyjną w 2005 roku. Pierwszy skład Centrum Chemii w Małej Skali liczył czterech wykładowców: Aleksandra Kazubskiego, Dominikę Panek, Piotra Wróblewskiego i Łukasza Spornego.

Uczniowie wzięli udział w warsztatach dla grup naukowo „Kuchnia moleCOOLarna”.

Głównym celem zajęć warsztatowych było hasło „Własnoręczne gotowanie na ekranie”. Podczas spotkania uczniowie poszerzyli swoją wiedzę na temat kuchni molekularnej.



Zobacz wszystkie zdjęcia
9 lutego 2018
Wydarzenia z następujących lat
Jak powstawała nasza szkoła
linia
Zobacz jak powstawał budynek naszej szkoły.